Kirándulás Prága, Pilsen, Pozsony

2018. 10. 04-07.

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy Egyesületünk közkívánatra újra kirándulást szervez a száztornyú Prágába. A Cseh főváros az elmúlt években a világ egyik leglátogatottabb városává vált. Köszönheti ezt az európai fővárosok sorában egyedülállóan érintetlen városképének, a középkortól a szecesszióig szinte minden időszakot felölelő építészeti örökségének, és ezzel teljesen harmonizáló, egyedülálló polgári hangulatának is. A várost alkotó történelmi városnegyedeknek külön-külön hangulata, története van. Prága nemcsak szép, hanem szerencsés város is. Háborúkban volt része ugyan, de ezek már a XVII. században elzúgtak fölötte. A II. világháborút is átélte elenyésző sérülésekkel. Épen maradt sziget volt a földig lerombolt Lengyelország, Мagyarország, Németország szomszédságában. 1992 óta Prága történelmi belvárosa a Világörökség része.

Prága valóban Közép-Európa legszebb kulturális, valamint  történelmi város központjával dicsekedhet, ahol Szilvássy Katika, helyi idegenvezető kalauzol végig minket e pár nap alatt.  Az Ő vezetésével, segítségével látogatjuk meg a világhírű Pilsent, valamint annak még híresebb Sörgyárát is.

 Szállásunk Prágában egy *** Hotelben 2-3 ágyas szobákban, svédasztalos reggelivel.

1.nap  2018. 10. 04. csütörtök 

Utazásunk Prágába, egy minden igényt kielégítő különjáratú bérelt autóbusszal.

Indulás reggel 04: 00-kor Békéscsabáról a vasútállomás melletti Penny áruház parkolójából.

Útvonal: Békéscsaba- Budapest- Győr -Pozsony- Brno- Prága útvonalon, autópályán. Folyamatos utazás rövid megállókkal, pihenőkkel. Érkezés Prágába kb. 15-16 óra körül. 

A szállás elfoglalása után esti séta Prágában idegenvezetéssel. Megtekintjük a Vencel teret, a Rendi Színházat (Mozart kedvenc színháza volt), a Károly Egyetemet, a Lőportornyot, a Vigadót és az Óváros-tér palotáit, a Városháza tornyán lévő világhírű csillagászati órát - az Orlojt.

 

2. nap. 2018. 10. 05 péntek

Reggeli után vár ránk a  Hradzsin, vagyis a Prágai Vár és a várnegyed. Az impozáns Szt. Vitus Székesegyház és „kincsei”, a Régi Királyi Palota – Dobzse László magyar-cseh király prágai palotája, a román kori Szt. György Bazilika, valamint az Aranyutcácska bájos pici házai. Természetesen megnézzük az udvaron álló Szent György szobrot is.

 

(Belépő a Prágai Várba 250,- CZK, 65 éven felül 125,- CZK, rokkant igazolvánnyal ingyenes.)

A várból leérkezve rövid kávészünetet tartunk a Metro Kávézóban. Majd átsétálunk a Wallenstein Palota kertjén a „kis-oldali” térre, ahol II. Rákóczi Ferenc emléktáblája is található. Sétánk során bekukkanthatunk Bohumil Hrabal „sörözőjébe” is (Arany Tigris) ahol a világhírű író 1994. január 11-én Václav Havelt a Cseh Köztársaság akkori elnökét és Bill Clintont az Amerikai Egyesült Államok akkori Elnökét is vendégül látta egy laza sörözésre.. (Az erről készült fénykép ma is látható a vendéglő falán.) Gyalogos városnézésünk folytatásaként átmegyünk a barokk szobrokkal díszített világhírű, ódon Károly-hídon az Óvárosba ahol egy hangulatos belvárosi cseh sörözőben pihenhetjük ki az út és városnézés fáradalmait. Ezen a helyen vacsorázási lehetőségre is alkalom nyílik, akár a helyi jellegű csülök, knédli, csapolt sör formájában is.

Este szabad program.

 3.nap 2018. 10. 06. szombat

Reggeli után újra autóbuszra szállunk és 1-2 óra utazást követően

a méltán világhíres Pilseni sörgyártást vesszük szemügyre.

Délelőtt városnézés és sörgyár látogatás Pilsenben.

( Belépő a Sörgyárba idegenvezetéssel, kóstolóval 150,- CZK )

Délutánra visszatérünk Prágába.  Este 2 órás hajókirándulás a Moldván, hideg-meleg svédasztalos vacsorával és a várost folyóról élvezhető panorámájával.  A Hajókirándulás bőséges étkezéssel (ital nélkül): 420,- CZK Este szabadprogram az éjszakai Prágában!

 

 

 

 

4.nap 2018. 10. 07. vasárnap

Reggeli után búcsút intünk az ezertornyú cseh fővárosnak és hazafelé vesszük az irányt. Útközben rövid pihenőre és egy belvárosi sétára megállunk Pozsonyban is. Ezután folyamatos utazással érünk vissza Békéscsabára az esti órákban.

  

Pozsonyi látkép a várral!
Pozsonyi látkép a várral


 

Ajánlatos kényelmes lábbelit hozni Prága macskaköves utcáira!

 

A kirándulás tervezett részvételi költsége:

45 000 Ft

Egyesületünk tagjai részére 42 000 Ft

 (A részvételi díj 40 fő-vel van kalkulálva. Ennél kevesebb jelentkező esetén a részvételi költségek némileg emelkedhetnek)

 

Tagja kíván lenni Egyesületünknek?  A részletekről ITT OLVASHAT!

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • A különjáratú autóbuszos utazás minden költségét,
  • A szállás, az idegenforgalmi adó, és a svédasztalos reggelik árát
  • Helyi idegenvezető díját,
  • Szervezés, lebonyolítás költségeit,
  • Egyesületi hozzájárulást 

 

 

A csoportot Szilvássy Katika helyi idegenvezető kíséri.

 

Jelentkezési határidő: 2018. 07. 01.

 

 Jelentkezéshez kérjük 

KATTINTSON IDE!  

és töltse ki a regisztrációs felületet.

 

 Tisztelt Érdeklődők!

Sajnálattal közöljük, hogy erre a programunkra már minden hely "elkelt" ezért arra már nem tudunk több jelentkezést elfogadni!

 

A regisztrált jelentkezőktől 10 000Ft előleget kérünk átutalni az Egyesületünk számlaszámára mely egyben helyfoglalónak is tekintendő.

A befizetéskor a közlemény rovatba kérnénk feltüntetni a "Prágai Kirándulás" kifejezést valamint a programra jelentkező(k) nevét is a könnyebb azonosítás érdekében.

Százlábú Egyesület OTP 11733003-20120564 

 

A fennmaradó összeget csak a helyszínen szedjük össze!

 

Figyelem!

Túljelentkezés esetében csak az érvényes regisztráció és az előleg befizetésének időrendjét tudjuk alapul venni!

egyéb információkért kérjük a 70/3340841 -tel. számot hívni.

 

Prága éjszaka
Prága éjszaka