Sebes- Körös vízi túra 2017.08.02-05

Szervezett nyílt vízi túránk, túravezető vezetésével a keleti országhatárunktól (Körösnagyharsánytól) indulva követi végig a Sebes-Körös Magyarországi szakaszát, egészen a Kettős-Körössel való találkozásáig, majd onnan még 18 km-en át a Hármas-Körösön folytatódva  Gyomaendrődig.

 Össztáv: 77 km sík-vízi, nyugodt és nagyon barátságos folyó szakaszokon.

Ajánlott: kezdőknek, haladóknak, családoknak, egyéneknek egyaránt.

 A Sebes-Körös magyarországi (felső) szakasza a Körösök egyik legsekélyebb része. Ezért több kavics paddal, valamint sok helyütt sekély, térdig - (derékig) érő kristály tiszta vízzel találkozhatunk, melyek kitűnő lehetőséget biztosítanak útközben a fürdőzésre, pihenésre.

0. nap.2017.08.01.(kedd)

Találkozó délutántól Gyomaendrőd város Endrődi részén (közvetlenül a 46-os út mellett) található Pajer-kempingben amely
a Templomzugi-holtág partján helyezkedik el. A kempingben sátorhelyek, bérelhető lakókocsik és egyszerű faházas szállások is a rendelkezésre állnak.
A kempingbe mindenkinek magának kell bejelentkeznie http://pajerkemping.hu/kapcsolat.html és olyan szállást választania ami neki tetszik. Akik autóval érkeznek azok  járműveiket itt hagyhatják, ugyanis a túra legvégén (pár nap múlva) a vízen pont ide érkezünk!

 

1.nap.  2017.08.02. (szerda)

Reggel 09:00-kor transzfer kisbusz és csomagszállító kisteherautó (amely végig kísér minket majd a túra alatt) indul a Pajer- kemping elől

a Sebes-Körösi túra indítás helyszínére a  Körösnagyharsány-i bukógáthoz (TÉRKÉP).

Akik nem töltik az éjszakát a kempingben azoknak is érdemes időben érkezni a busz indulási helyére ha a csoporttal kívánnak tartani!

A túra indítása, a felszerelések és a kenuk szétosztása után kb. 11-12 óra körül várható. Napi táv: 18km, sok-sok fürdőzéssel pihenővel. Evezés Körösújfaluig, ahol az első éjszakánkat töltjük egy fürdőzésre kiválóan alkalmas "kavicspad" mellett.

Ez a táborhelyünk  teljesen nomád körülményekkel tud csak szolgálni,  mindenféle luxust és infrastruktúrát nélkülözve, közvetlenül a ligeterdős folyó parton! A falu központja ettől a táborhelytől, kb.15-20 perces sétával érhető el! (ivóvíz, kocsma, bolt stb..) Este túra nyitó tábortűz! Szalonna (kolbász) sütős vacsora hozott anyagokból! Szállás saját sátrakban.

2.nap. 2017. 08.03. (csütörtök)

Reggeli után táborbontás, a csomagok felpakolása a szállító járműre majd indulás tovább lefelé a folyón kb.10-11 óra körül.

Napi táv 20km. Evezés a Szeghalmi Várhelyi Szabad-strandig sok- sok fürdőzéssel megállóval. Szállásunk, táborhelyünk ez alkalommal a Várhelyi Ifjúsági Táborban lesz 100m-re a Sebes –Köröstől. A táborban, ligetes sátrazó helyek, W.C. zuhanyzási lehetőség, közösségi helyiségek, sportpályák, tűzrakó helyek állnak rendelkezésre. Vacsora: kétfogásos menü. (a „közeli” kisvendéglőből lesz hozatva). Saját evőeszközről, műanyag tányéról, bögréről mindenki maga gondoskodjon!! Délután a csoportot kísérő kisteherautó bemegy Szeghalom városába (a helyi szupermarketbe) a készletek feltöltése érdekében…

3.nap. 2017.08.04.(péntek)

 

Reggeli után táborbontás, a csomagok felpakolása a szállító járműre majd indulás kb.10 óra körül.

Napi táv: 21km. Evezés 1 átemeléssel (Körösladányi duzzasztónál) a Sebes-Körösön 20 km, majd az összefolyástól még 1km a Hármas-Körösön. Esti táborhelyünk az I.sz Félhalmi Horgásztanyán lesz,  szép és harmonikus körülmények között. A horgásztanyán sátorozó helyek, W.C. Zuhanyzási lehetőség, fedett közösségi helység, tűzrakó-hely áll rendelkezésre, valamint büfé is üzemel! Este közös bográcsos vacsora!

 

4.nap. 2017.08.05. (szombat)

Reggeli után táborbontás, a csomagok felpakolása a szállító járműre majd indulás kb.10 óra körül.

Napi táv: 18 km a Hármas-Körösön az Endrődi hídig ami a Pajer- kempingtől kb.500m-re található. Útközben szabadstrand és büfé lehetőség! Beérkezés a célba kb. 16 óra körül!

Amit feltétlenül hozni kel:

Sátor, hálózsák, polifon, vagy szivacs, fürdőruha, (melegebb öltözék is) zseblámpa, napkrém (erősebb faktor számú) szúnyogriasztó krém, tisztálkodó felszerelés, étkészlet, bögre, sapka, kendő vagy kalap (az erős napsugárzás esetére) szandál vagy papucs a hajókba, tartalék hideg élelem, energiapótlók, ivóvíz.

Figyelem!

A 2 közös vacsorát leszámítva az étkezéséről mindenkinek magának kell gondoskodnia. A rendelkezésre álló szállító jármű napközben a bevásárlásokat is intézi!

A Vízi túra részvételi költsége 22000Ft/fő

Egyesületi tagjaink részére 20000Ft

14 év alatti gyerekek részére:12000Ft/fő

Amely tartalmazza:

  • a vízitúra eszközök (kenuk, evezők, mentőmellények, műanyag hordók) bérleti díját.
  • a vízitúra eszközök ki, és visszaszállítását a túra helyszínére.
  • a személyes csomagok előre szállítását szállító járművel közúton, (szárazföldi kíséretet)
  • 2 éjszaka kemping díját (Szeghalom, Félhalom)
  • 2db bőséges meleg vacsora költségeit (Szeghalom, Félhalom)
  • első napon a  transzfer busz költségét Gyomaendrőd--Körösnagyharsány vonalon.
  • a túra szervezés és a túravezetés költségeit

 

Ez a túraprogramunk 15fő jelentkezése alatt nem indul!

Jelentkezési határidő 2017. 07.03.

A Részvételi díjak 50%-át foglalóként a Százlábú Egyesület OTP 11733003-20120564 számlaszámára kérjük utalni, legkésőbb 2017.07.10-ig.  A közlemény rovatba kérjük feltüntetni a résztvevő(k) nevét és a "Sebes-Körös vízitúra" kifejezést. A fennmaradó összegeket a túra indításakor szedjük össze.

Figyelem!

A vízi túrára csak úszni tudók jelentkezését fogadjuk el!!

A túrát szervezi és vezeti: Zanócz Róbert vízi túra vezető. szazlabuprogram@gmail.com +36/70-3340841

Jelentkezni (regisztrálni)

IDE KATTINTVA

 lehet.