Túra a Harasztosi Magurára és

a  Fericse-barlangba.

2017.04.29.

Különjáratú bérelt autóbuszunkkal a Bihari-hegység nyugati lábainál elhelyezkedő Harasztos (Fericse) településig megyünk, ahonnan gyalogtúránk is indul.  A hegygerincre, valamint a Magura csúcsára vezető úton nem a jelzett utat választjuk mely nem véletlen… A települést elhagyva változatos vidéken, igen szép panorámát elénk táró útvonalon haladunk felfelé.

 

 

A hegygerincre kapaszkodva érjük el a Harasztosi Magura csúcsát mely 110 6 m tengerszint feletti magasságban található. Útközben több pihenőt is beiktatunk, hogy „ne tűnjön” annyira fárasztónak a 800m-es ! emelkedő szintkülönbség. A „Fericse” (Magura )legmagasabb pontjára érve, tiszta idő esetén a Belényesi-medence, a Béli-hegység vonulatai, valamint a Bihar- hegység igen jelentős része tárul elénk.

 Ezután egy hosszabb pihenő  (ebédszünetet) követően a csúcs északi oldalán ereszkedünk le folyamatosan a sárga háromszög jelzésig. A kijelölt túraúton a Fericse „csontbarlangot” is érintve térünk vissza a kiinduló helyünkre Harasztos (Fericse) településre, ahol a különjáratú bérelt buszunk vár ránk.


 

Szükséges felszerelések: egynapi hideg élelem, kellő folyadék, kisebb hátizsák, esőkabát, kényelmes és erős cipő!! /bakancs/ erősebb napsugárzástól védő krém, váltó ruha, váltó cipő melyet az autóbuszban is lehet hagyni a túra végéig. 

 Figyelem!

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél kötelező a határátlépés miatt!

 A túra hossza: 12 km

Emelkedő szint: 800 m

Útidő: 6 óra

A túra jellege: Közepesen nehéz.

 A szokásos öltözeten és felszerelésen kívül fej, vagy zseblámpát is javasolunk hozni, mert ha lehet bemegyünk a Fericse barlangba is amely nincsen kivilágítva.

Fontos: Mivel vízvételi lehetőség az utunk során nem igen biztosított, ezért kellő mennyiségű folyadékot is ajánlunk hozni magunkkal.

 

2017 04.29-én reggel a találkozó és csatlakozó helyek a különjáratú autóbusz indulásának

és megállóinak megfelelően a következők:

  • 05.00 Békés Városháza előtti buszmegálló
  • 05.20 Békéscsaba Autóbusz pályaudvar melletti Penny Áruház parkolója
  • 05.30 Békéscsaba Lencsési lakótelep buszmegállói.
  • 05.45 Gyula Penny Áruház Parkolója
2016-os túra a Harasztosi Magurára
2016-os túra a Harasztosi Magurára

 

Részvételi költség

Egyesületünk tagjainak -4000Ft

Egyéb résztvevőknek -6000Ft.

Gyerekeknek 14 év alatt 50% kedvezmény = 3000Ft/ fő

 


 A részvételi költséget a Százlábú Egyesület számla számára kérnénk befizetni: OTP 11733003-20120564   A közlemény rovatba az „Harasztosi Magura” kifejezést és a résztvevő (k) nevét kérnénk feltüntetni.

A túrát Lovas József túravezető vezeti. T: 20/2638189,  30/9680935

     

Jelentkezés:   IDE KATTINTVA

 

Sajnos erre a Programunkra már nem tudunk több jelentkezést elfogadni!

 

Tagja kíván lenni Egyesületünknek?  A részletekről  ITT OLVASHAT!