Vízi Túra a Felső-Tiszán 2020.08.28-30.

/nyílt program/

 Ezt a programunkat kicsit a "kényszer is szülte" mivel, hogy ezen a hétvégén egy romániai vízitúra program volt tervezve, de a Covid helyzet ebben az évben a külföldi programjainkat mind-mind felül írta...

No (de) sebaj! Úgyis régen tervezzük már a Felső Tiszát is bejárni a vízen, hiszen ez a "legfelső" magyarországi szakasza az egyik leg felkapottabb és leg látványosabb része is ennek a nagyszerű folyónak,  a vízitúrások számára.

 

Ideális sodrásával, fürdőzésre, kikötésre alkalmas homok és kavics padjaival sok-sok természetjáró vízitúrás számára ez a szakasz a kiemelten „kedvenc” kategóriába tartozik.  …talán nem is véletlenül

Részletek:

Indulás 08.28-án pénteken 05:00-kor a Békéscsabai (Vasútállomás melletti) Penny áruház parkolójából. Utazás kisbuszokkal Békéscsaba—Békés—Mezőberény, Szeghalom, Debrecen, Nyírbátor, Mátészalka, Tiszabecs útvonalon. Csatlakozási pontok (beszállási lehetőség) ezen az útszakaszon. (A pontosítás, előzetes telefonos egyeztetést igényel!) +36/70-3340841

 

Érkezés a Tisza partra (Tiszabecs, Ukrán-Magyar határ) kb.10 óra körül. A kenuk és az egyéb felszerelések kiosztása után a csapat vízre száll és folyásiránnyal megegyezően evezünk még aznap lefelé egészen Szatmárcsekéig. kb 23km.

A három napos vízitúra 08.30-án vasárnap délután fejeződik majd be Tivadar—Vásárosnamény (Gergelyiugornyánál) az utolsó napi szakasz le-evezését követően.

A kenukba csak a legfontosabb dolgokat érdemes hozni, (pakolni) ami az aznapi evezéshez nélkülözhetetlen lehet. (naptej, száraz váltóruha, törölköző, szendvicsek, energia pótlók stb..) ezeket vízhatlan műanyag hordókba (30lit.) lehet majd tenni, amelyek végig rendelkezésre állnak az evezés során. (kenunkként 2db) A többi cuccot; ruházat, sátrak, hálózsák derékalj, stb.. valamint az egyéb felszereléseket szállítójármű viszi közúton mindig előre, a következő táborhelyünkig. (péntek este Szatmárcsekééig, szombat este Tivadarig.) Ezáltal válik teljesen kényelmessé és komfortosabbá a vízitúránk.

 

Részvételi költség: 10 000Ft/fő

Amely az alábbiakat foglalja magában:

Útiköltség (oda vissza Békéscsaba—Tiszabecs--  Vásárosnamény—Békéscsaba viszonylatában.) Kenuk, evezők, vízhatlan hordók, mentőmellények, kötelek stb.. bérleti díja, és azok közúti szállítása. Csomagok napi előre szállítása kisteherautóval, szárazföldi kiséret, szállásfoglalás, szervezés, túravezetés.

Szállásaink hangulatos vízparti kempingekben, saját sátrakban. Aki(k) igénylik, azok ugyanott helyben bérelhetnek maguknak faházas, vagy egyéb zárt, pl vendégszobás szállásokat is.

Ezeket a külön igényeket kérjük minél hamarabb leadni számunkra írásban e-mailban, hogy időben tudjunk előre foglalni. Kifizetni viszont mindenkinek saját magának kell majd azt a helyszínen.

Sátras szállások a kempingekben általában 1500Ft/fő/éj, egyéb zárt helyen ágyban, kb. 3000--4000Ft /fő.

Étkezés önellátó! A környéken élelmiszer boltok, étkezdék, éttermek is rendelkezésre állnak.

Akik önállóan érkeznek a kiinduló helyre 08.28-án délelőtt  Tiszabecsre (pl. saját autóval) azok számára a program részvételi díja: 6000Ft.

Jelentkezni most csak is e-mailban a szazlabuprogram@gmail.com címen lehet névvel, elérhetőséggel, valamint a felszállási vagy csatlakozási helyszín megadásával.

Üdvözlettel: Zanócz Róbert

Százlábú Egyesület +36/70-3340841

 

 A túrát Virág Attila vezeti

30/3733807