Fogaskerekű, Gyermekvasút, Libegő és persze

némi könnyű séta a Budai-hegyekben

 

2022.01.22. szombat

 

Hisszük, hogy az igazi természetjáróknak még a tél közepén sincs leállás! Erre a szombati napra olyan programot szervezet nektek Blahó Bence, melynek esetleges meghiúsulásához igazán extrém időjárási körülmények kellenek. Száraz idő estén akár még vászoncipőben is teljesíthető, de az igazi, az bizony ilyenkor januárban a hóval borított gyönyörű vidék meleg öltözékben való bejárása.  ....Szép jutalom a jó tanulóknak a féléves bizonyítvényért!

 

 

Kisbuszunkkal a korai indulást követően a Budai-hegyek lábához érkezünk, hogy aztán egy legendás, mondhatnánk békebeli közlekedési eszközzel, a sok szempontból egyedülálló Fogaskerekűvel másszuk meg a Svábhegyet. Innen utunkat gyalog folytatjuk a Normafa érintésével a János-hegy felé fás, ligetes környezetben, ám burkolt úton.

 

 

 

A Budapest legmagasabb pontján ékeskedő Erzsébet-kilátóról kivételes panoráma tárulhat majd elénk. Innen még "gyűjtünk" egy-két kilómétert gyalogosan, igaz már lejtőn.

 

 

 Szépjuhászné vasútállomásához érkezvén először egy középkori templomromot térképezünk fel, majd kipróbáljuk a valamikori Úttörő Vasutat. A Budai-hegyek között zakatoló vicinálison a mai napig gyermekek teljesítenek szolgálatot.

 

 

Vonatunk alig 10 perc alatt vissza is kanyarít bennünket a János-hegyre. Itt egy újabb közlekedési kuriózumot, a Libegőt próbáljuk majd ki, völgymenetben.

 

 

A nap során körülbelül 8-10 km-t fogunk gyalogolni.

Aznapi laza túraprogramunk a Libegő alsó végpontján,  a kisbuszunk parkolóhelyén zárul.

 

Indulás: Békéscsaba vasútállomás, Penny parkoló 5.30


Várható visszaérkezés ugyanide: 20-21 óra között

 

Részvételi díj: 14 ezer Ft

Egyesületi tagoknak: 13 ezer Ft

Gyermekeknek (18 éves korig): 12 ezer Ft

 A részvételi díj tartalmazza az oda- vissza utazás, a túraszervezés, a túravezetés és a menetjegyek költségeit.

 

Jelentkezni az alábbi űrlapon lehetséges január 19-ig (ha baráti, rokoni körből többen jelentkeztek, elég egy űrlapot kitölteni, azon belül kell jelezni a további résztvevőket):


https://forms.gle/BawExTtEyTwKQo5r7

 

A programot Blahó Bence vezeti! 

+36/30-4950830

Szeretettel várunk minden érdeklődőt !