1. nap

Indulás 19-én reggel 05:00-kor a Békéscsabai Vasútállomás melletti Penny Áruház parkolójából. Utazás bérelt busszal.

Útvonal, program:

Gyula, Arad, Máriaradnai kegytemplom, (ha időbe belefér, akkor a Solymosi vár is)  majd dél körül érünk Dévára, ahol megtekintjük Kőműves Kelemen egykori egyedi technológiáját sem nélkülöző építményét, „Magas Déva Várát”. Feljutni a várba felvonóval lehet.

 

 

 

Ezután Vajdahunyadon folytatódik a program a méltán híres Vajdahunyadi Várkastélyban, ahol magyar nyelvű idegenvezetés segítségével ismerkedhetünk a Hunyadiak régi családi fészkével. Kora este érkezés az egykoron (jórészt a monarchia időszakában) szebb napokat látott, de még így is igen impozáns, Herkulesfürdőre.   Este vacsora. Szállás ellátás végig a 4 nap alatt, egy igen jó minőségű helyi panzióban.

 

 

2.nap

Reggeli után buszos kirándulás a Vaskapu  Erőműhöz és Múzeumához, majd Orsován megtekintjük a csodálatos panorámát nyújtó Szent Anna kolostort. Délután, az orsovai kikötőből  indulva, egy igen-igen látványos hajóúton veszünk részt, mely a lélegzetelalítóan pazar látványt nyújtó Kazán-szorosba visz minket. Estére visszatérés Herkulesfűrdőre, vacsora, szabadprogram.

 

 3. nap

Újra buszra szállunk és a közeli Cserna völgyében, az úgynevezett 7-forrásokkal ismerkedünk, melyek már a római időkben is híres fürdőhelyeknek számítottak. Közben séta az óvárosban (Herkulesfürdőn) majd délután látogatást teszünk a gyönyörű „Vízi-malmok völgyében” (Cheile Rudariei). Este visszatérés a szállásra, vacsora, fürdőzési lehetőség, szabad program.

4. nap

A korai reggeli után utunkat hazafelé vesszük, és búcsút intünk Herkulesfürdőnek.

Hazafelé a festői Duna mentén vezet, az utunk, ahol több megállóval érünk Oravitza-bányáig, ahol a helyi Színház-múzeumot látogatjuk meg. Ezután tovább haladva a Bánság fővárosában, Temesváron tartunk rövid városnéző programot a délutáni órákban. A kirándulásunk végén Békéscsabára kb. 21 óra körül érkezünk.

A kirándulás részvételi költsége 40000Ft (Egyesületi tagoknak 38000Ft)  mely tartalmazza:

·         a buszos utazás költségeit,

·         a szállást, félpanziós ellátást igen jó minőségű Panzióban,

·         a 3-4 órás dunai hajókirándulás árát a festői Kazán-szorosba,

·         a szervezés, idegenvezetés költségeit,

·         az egyesületi hozzájárulást.

 

Jelentkezni: IDE KATTINTVA!

Helyet foglalni 20000Ft befizetésével lehet melyet a

Százlábú Egyesület 11733003-20120564 számlájára kérünk befizetni.

 

A közlemény rovatban kérnénk feltüntetni az "egyesületi hozzájárulás/

Herkulesfürdő"  kifejezést és a résztvevő(k) nevét.

 Egyesületünk tagja kíván lenni?

A részletekről ITT OLVASHAT!

 

További infók:

Zanócz Róbert

70/3340841