Kirándulás a Felvidéken

2016. 06. 09-12.

Egyesületünk tagjainak lehetősége van ebben az évben Felvidékre is ellátogatni és a Farkas Ferenc tanár úr, (idegenvezető) által szervezett csoporthoz csatlakozni.

Irány a Magas Tátra és környéke!

Utunk során a legszebb részeket - tengerszemeket, égbe nyúló hegycsúcsokat látogatunk meg. Ezekről méltán úgy beszélnek, hogy a Magas Tátra gyöngyszemei. De a térség épített értékeit is felkeressük, melyek közül sok a világörökség része. Szállásunk háromcsillagos, kényelmes szállodában lesz Poprádon, kétágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tartozik. Ugyanitt félpanziós ellátást is igénybe veszünk, mely svédasztalos reggelit és vacsorát (estebédet) foglal magába.

 

 

 Részletes program:

  1. nap. 

Az autóbusz Hódmezővásárhelyről indul reggel 5 órakor /TESCO parkoló /. Ezután orosházi és csorvási felszállási lehetőségekkel 6 óra 20-kor indul tovább a békéscsabai Penny Áruház parkolójából az itt csatlakozókkal kiegészülve. Debrecen, Miskolc érintésével érkezünk Szlovákiába. Első állomásunk Rozsnyó - informatív városnézés-Betlér - az Andrássyak kastélya. A Dobsinai jégbarlang. Érkezés este Poprádra. Szállás elfoglalása, vacsora.

  2. nap 

A reggeli után autóbusszal kirándulást teszünk a  Csorba-tó és környékére, valamint a magyar turisztika szülőhelyére Ótátrafüredre.

Séta a városban.  Ezután zarándoklat a Tarpataki-Vízeséshez kényelmes gyalogtúra formájában, Csontváry Kosztka Tivadar nyomában. A nap hátralévő részét Szepesszombaton töltjük, ahol megtekintjük annak ódon főterét és híres templomát is.

 

 

3. nap  

Reggeli után újabb buszos kirándulásra indulunk, ahol első megállónk alkalmával megtekintjük Kakaslomnic híres freskóját, mely a „Szent László harca a kunnal a cserhalmi ütközetben” címmel büszkélkedik. Ezután a Lomnici csúcs meghódítására indulunk. (Felvonóval a 2634méteres csúcsra) – vagy legalább a Kőpataki-tóhoz. Mindez az időjárás függvényében.

 A biztonság kedvéért esőkabátot, túracipőt mindenki hozzon magával, melyre az előző napon is szükség lehet. Ezután Késmárk bájos szabad királyi városát és várát tekintjük meg. Tisztelgés Thököly Imre sírjánál. A késmárki evangélikus fatemplom, a világörökség része. Tartalék program: Nagyőr kastélya - Mednyánszki László festő emlékhelye és kiállítása.

4. nap indulás haza a Szepességen át, mely teljes egészében a világörökség része. A Fekete Város – avagy  Lőcse városa és a városháza belülről is.

A Szepesi Vár meglátogatása. Eperjes - ahol Kossuth Lajos jogot tanult. A város, és annak tanulságos emléktáblái. A Szent Miklós templom. Séta Kassán, Márai Sándor és a Rákócziak nyomában.

 Érkezés haza az esti órákban.

A  kirándulás idegenvezetője: Farkas Ferenc tanár úr

A kirándulásunk szlovákiai partnere a Magas Tátra Turisztikai Egyesület.

Szükséges útiokmány: Plasztik kártyás személyi igazolvány. Biztosítás egyénileg az Európai  Egészségbiztosítási Kártyával – költségmentesen.

Részvételi költségek:

A kirándulás várható költsége 130  euró + 15000 forint.

(A Százlábú Egyesület tagjai részére: 130 euro + 11000 forint)

Ez fedezi a 3 éjszaka szállását félpanzióval a három csillagos Poprádi szállodában, a múzeumi belépőket, (kivéve a felvonók költségét / (Ótátrafüreden és a Lomnici csúcsra/ + kb 30 euró ). a kényelmes autóbusz, a túravezetés az idegenvezetés valamint a szervezés költségét.

Az időjárás függvényében program maradhat el, de hasonló értékkel igyekszünk pótolni.

Jelentkezési határidő nincs, viszont túljelentkezésnél a jelentkezéseket csak a foglalók befizetésének sorrendjében tudjuk figyelembe venni.

 Előleg befizetése - 15 000 Ft (tagjainknak 11000 Ft) legkésőbb május 10-ig OTP - 11773353-12174180 számlaszámra. (Farkas Ferenc névre) Befizetéskor kérnénk a közlemény rovatba beírni  a befizető nevét, valamint Felvidéki/Százlábú kifejezést is.

Az eurót a helyszínen kell rendezni.

Jelentkezni IDE KATTINTVA!