Gyalogtúra a Fekete-Körös eredéséhez a

Szentháromság Vízeséshez 2020.05.26.(kedd)

 

 ( A X. Körösök Völgye Határtalan Vándortúra 0.napi nyitó rendezvénye.)

 

 

Utazás különjáratú autóbuszokkal együtt a Határtalan Vándortúra egyéb résztvevőivel. Indulási helyszínek és időpontok:

  1. Békés-Dánfoki Üdülőközpont előtti parkoló, (Békés város) Reggel 05:00 óra!! Érkezni az indulás helyszínére a csomag pakolás miatt legkésőbb 04:50-re!!

További csatlakozási helyszínek és indulási időpontok a különjáratú autóbuszok útvonalának megfelelően (05.26-án kedden) a következők:

  1. Békéscsaba, Malom-téri parkoló 05:00
  2. Gyula, Penny Parkoló 05:30

Amit hozni érdemes: ÉRVÉNYES!!! Útlevelet, vagy személyazonossági igazolványt,

  • Kis hátizsákot! Nem nylon szatyrot, vagy retikült! (… a szabad kezekre nagy szükség lesz!) Esőköpenyt, (nem esernyőt!!) Váltó zoknit, pólót, nadrágot. Energia pótlókat. Pl. szendvicseket, gyümölcsöt, szőlőcukrot, csokoládét stb…kellő mennyiségű ivóvizet.
  • Gyalogtúrázáshoz megfelelő ruházatot és erős masszív lábbelit. Elsősorban bakancsot!

A Szentháromság Vízesés a Nagy Bihar csúcsa felől érkező csapadék és olvadék vizekből táplálkozik amely három különálló, igen meredek vízoszlopból áll. Az egyenként is igen látványos (40m-es Atya, a 80m-es Fiú, és a 60m-es Szentlélek) vízesések három különböző irányból érkeznek ide, de a leérkezés után a víztömeg már közvetlenül, egy közös ágba gyűlik össze.  E varázslatos hely a Körösök (Sebes, Fehér, és a Fekete) középső ágának a Fekete-Körösnek fantasztikusan szép eredési helye. A tavaszi (nyár eleji) vízbőség idején hatalmas robajjal és vízpárával fogadják az arra tévedt látogatókat....

 

 Figyelem!

A Szentháromság Vízeséshez feljutni nem egyszerű, hiszen az utolsó 1-1,5 km szinte teljesen a patak medrében (Fekete-Körös) vagy közvetlenül a mellett párhuzamosan, viszonylag nehezebben járható terepen zajlik. (Nem kiépített turistaút!) Ezért a megfelelő erős lábbeli elengedhetetlen!! E nélkül ne is jöjjön senki!

Az alábbi linkre kattintva ebből a terepviszonyokból (is) kaphattok ízelítőt!!

https://www.youtube.com/watch?v=50yMB9BKmcY

 

Figyelem!

Ebben az évben is csináltatunk jóminőségű emblémázott pólókat, amelyeknek az ára (fejenként 1db) bennefoglaltatik a részvételi költségben. Ha valaki többet kér belőlle az jelezze időben az info@szazlabu.hu-n. (annak + költsége 2300Ft/db)

 

 

 

Ahhoz, hogy mindenki az ideális méretet kapja, nyilatkoznia kell annak fazonjáról és méretéről a regisztráció alkalmával. Ezek a kérdések benne lesznek a regisztrációs táblázatban. Kérjük azt is kitölteni.

...regisztráció lejebb...

 

A 0.nap további programja a reggeli indulás után:

A határátlépést követően 1 (2) rövid (egészségügyi) megálló beiktatásával, folyamatos buszos utazással érünk Biharmezőre, (Ro) ahonnan gyalogtúránk is kezdetét veszi a Szentháromság Vízeséshez. Az időjárási és az egyéb terepviszonyok függvényében a Fekete-Körös szimbolikus eredéséhez (a monumentális vízeséshez) kb. a déli órákban fogunk felérni.

Tervezett program: Ünnepélyes Emléktábla elhelyezés, emlékezés és rövid megnyitó beszéd, majd rövid Ökumenikus istentisztelet, (igehirdetés) szendvics ebéd (hozott anyagokból) közös csoport fotózás.  Ezáltal az idei jubileumi X. Körösök Völgye Határtalan Vándortúránkat is egészen a Körösök eredésétől kezdjük.

Ezután visszatérés gyalogosan ugyanazon az útvonalon az autóbuszokhoz, amelyekkel közösen, a közeli esti táborhelyre érkezünk a Fekete-Körös menti Köröstárkányba. Közvetlenül itt, a Körös partján kialakított hangulatos táborhelyen veszi kezdetét hivatalosan is a X. Körösök Völgye Határtalan Vándortúra rendezvény egy (két) „koccintós” megnyitóval.

E helyszínen közös (bőséges) melegvacsora, és kultúr-program is várja a túra résztvevőit, vendégeit. A közös vacsora és az Ünnepélyes megnyitót követően az esti órákban az autóbuszok visszaindulnak Magyarországra azokkal, akik „csak” a 0. napi rendezvényre érkeztek.  Hazaérkezésük Magyarországra kb. 21-22 óra között várható ugyanazon helyekre, ahol reggel az autóbuszokra felszálltak.

 

A 0.napi gyalogtúra program részvételi díja 6000Ft/fő (egyesületi tagjainknak 5000Ft), amelyben a szervezés, a különjáratú autóbuszos utazás útiköltsége, a bőséges melegvacsora, és az egyesületi hozzájárulás is benne foglaltatik.

 

Jelentkezni a 0.napi gyalogtúra programra

 

IDE KATTINTVA lehet.

 

... mozgó filmes anyagok a régebbi Határtalan Vándortúra programjainkról

Hazajárók 2013.  https://www.youtube.com/watch?v=q6oYvVmgho8

Duna Tv: https://www.youtube.com/watch?v=50yMB9BKmcY

III. Körösök Völgye Határtalan Vándortúra 2013