Nyárbúcsúztató hétvégi vízitúra a Körösön!

Békés---Köröstarcsa---Gyomaendrőd (43km)

2013.09.28-29

 

 

Nyílt vízitúránkat azoknak ajánljuk, akik még egyszer az idén utoljára, (vagy először) evezőt ragadnak, hogy vélhetően két gyönyörű kora őszi napon keresztül élvezhessék a természet, a víz, a közvetlen vízparti környezet lassú, de annál csodálatosabb évszakok közti átalakulását a vízről szemlélve.

1.nap

Találkozó 2013.09.28.-án (Szombat) reggel 08.30-kor a Békési Kishajó Kikötőben.  

Hajók, felszerelések kiosztása, eligazítás, csomagok felpakolása szállító járműre, ami azokat az esti táborhelyre (Köröstarcsa) előre szállítja.

Evezés a Békés---Köröstarcsa szakaszon. (20km a Kettős-Körösön) Útközben rövid pihenők a Hosszúfoki Vízügyi Múzeumnál, és a Mezőberényi hídnál. Délután érkezés a Köröstarcsai Kishajó kikötőbe, ahol az estét és az éjszakát is töltjük. Szállás saját sátrakban.

 Bográcsos vacsora: vegyes sertés pörkölt krumplival, vagy tésztával, savanyúság:900Ft/fő  előre külön fizetendő!!

 

2.nap

Reggel bundás kenyér party citromos teával minden résztvevőnek. Sátorbontás után kb 10.00 óra körül vízre szállás és elkezdődik a második napi evezés a Köröstarcsa—Gyomaendrőd szakaszon. (23km a Kettős és a Hármas-Körösön) Rövid pihenők az összefolyásnál és a Félhalmi I.sz Horgásztanyánál. Érkezés a Gyomai szabad strandra kb.16 óra körül.

A Gyomai Vasútállomás a kiszálló helytől kb. 20 perces sétára van. Vonatok Békéscsabára óránként indulnak. A nagyobb személyes csomagokat, egyéb felszereléseket, kenukat a szállító jármű viszi vissza Békésre és Békéscsabára.

Amit hozni kell: Sátor, polifoam, vagy egyéb szivacs derékaljnak, hálózsák, váltóruha, sapka vagy kendő, esőköpeny, törölköző, némi energiapótló hideg élelem, folyadék.

 

 

Részvételi költség: 7000Ft.

 A Százlábú Egyesület tagjainak: 5000Ft

Családon belül, 10éves kor alatti gyermekeknek a programon való részvétel ingyenes.

Jelentkezni, egyéb infó e-mailban: info@szazlabu.hu, szazlabuprogram@gmail.com,  vagy 70/3340841

 

 

 

 

A túra minimum 15fő jelentkezésétől indul.

Rossz időjárás esetén, a túra a következő hétvégén (október 05--06.) lesz megtartva.